PENGENALAN

Makmal Asas Penyediaan Makanan (MAPM) merupakan salah satu makmal yang disediakan di Pusat Pengajian Sains dan Teknologi Makanan. Makmal ini menyediakan fasiliti-fasiliti penyediaan dan penghasilan produk makanan dan bakeri . Makmal ini juga, melatih pelajar untuk mempraktikkan cara penyediaan makanan yang bersih, selamat dan juga sesuai dipasarkan. Antara kursus yang terlibat dengan makmal ini ialah Amali Asas Penyediaan Makanan (STM 3401 dan STM 3407) serta Amali  Pastri dan Bakeri (STM 3409). Selain daripada kelas amali, makmal ini juga digunakan dalam penyelidikan terutamanya yang melibatkan pembangunan produk makanan.

perkhidmatan-makanan

Pegawai yang Bertanggungjawab:


SCIENCE OFFICER
NOR AZNI BINTI MOHD YUNOS

Tel : +609 668 4956
Emel : azniyunos@umt.edu.my

OFFICER ASSISTANT FOOD PREPARATION
NIK MOHD AQIL BIN NIK PA

Tel : +609 668 5079
Emel : nikaqil@umt.edu.my

FOOD PREPARATION ASSISTANTS
ZAMANI BIN MOHAMED

Tel : +609 668 3363
Emel : zamani@umt.edu.my

FOOD PREPARATION ASSISTANTS
NAWANG BIN HUSIN

Tel : +609 668 3363
Emel : nawang@umt.edu.my

This post is also available in: English

MYNEMO