makmal pemprosesan dan penghasilan makanan

 PENGENALAN

Makmal ini menyediakan kemudahan pengajaran bagi kursus STM 3304( PEMPROSESAN MAKANAN), STM3106 (PEMPROSESAN & PENGAWETAN MAKANAN), STM3303 (ASAS KEJURUTERAAN MAKANAN), STM 3306 (UNIT OPERASI DALAM PEMPROSESAN MAKANAN), STM 3107 (PERKEMBANGAN PRODUK) dan STM3305 (PEMBUNGKUSAN MAKANAN). Antara kemudahan yang disediakan di makmal ini adalah pelbagai peralatan/ mesin memproses makanan seperti alat-alat menghasilkan surimi, pengeringan, pengetinan, produk konfeksionari, alat-alat pengecilan saiz makanan, pembungkusan dan lain-lain lagi.Peralatan ini boleh digunakan untuk Projek Ilmiah Tahun Akhir, Pelajar pasca siswazah dan penyelidik.

 

Pegawai yang bertanggungjawab:


FOOD TECHNOLOGY OFFICER
ENCIK MOHD ZAIDI BIN YAHAYA

Tel : +609 668 5084
Emel : mohd.zaidi@umt.edu.my

FOOD TECHNOLOGY OFFICER ASSISTANT
ANIZA BINTI DERAMAN

Tel : +609 668 3745
Emel : aniza@umt.edu.my

FOOD TECHNOLOGY OFFICER ASSISTANT
WAN NOR HARYANI BINTI WAN MOHAMAD

Tel : +609 668 3745
Emel : haryani@umt.edu.my

LAB ASSISTANT
DAYANG NORMIAH BINTI MOHAMAD

Tel : +609 668 3745
Emel : dayang@umt.edu.my

This post is also available in: English

MYNEMO