dapur komersil

PENGENALAN

MKM atau lebih dikenali sebagai Makmal Latihan Komersil merupakan makmal pembelajaran di mana fokus amalinya adalah pengeluaran makanan komersil dan penilaian deria. Makmal ini mempunyai dua ruangan yang boleh diguna pakai iaitu ruangan satu yang dijadikan sebagai restoran dan ruangan kedua sebagai dapur memasak. Ruangan satu mempunyai kerusi dan meja yang lengkap untuk operasinya dan ruangan kedua mempunyai  peralatan dan kelengkapan  untuk mengolah makanan secara pukal sehingga siap untuk disajikan.

Pegawai yang  bertanggungjawab:


SCIENCE OFFICER
NOR AZNI BINTI MOHD YUNOS

Tel : +609 668 4956
Emel : azniyunos@umt.edu.my

OFFICER ASSISTANT FOOD PREPARATION
PUAN FARIDAH BINTI MOHD ISA

Tel : +609 668 5075
Emel : fmi@umt.edu.my

This post is also available in: English

MYNEMO